Sposób przygotowania:
Zapiekana miruna z zielonymi szparagamiETAP 1:
Rybę umyć , osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć pieprzem cytrynowym. Szparagi oczyścić, usunąć twarde części, umyć, osuszyć, i pokroić na połówki.
Składać razem pakieciki - szparagi i rybę , i owijać plasterkami boczku.
Poukładać w żaroodpornym naczyniu. Pozostałe szparagi pokroić w mniejsze części dodać do naczynia. Jajka roztrzepać z dodatkiem śmietany i startego sera mozzarella.
Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zalać porcje rybno- szparagowe.
Na wierzchu poukładać pomidorki cherry. Zapiekać 30 - 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przed podanie posypać obficie posiekanym drobniutko koperkiem. Smacznego.