Zapiekane bakłażany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bakłażan w warzywach danie dnia :-)

Zapiekane bakłażany

Składniki:

Zapiekane bakłażany

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane bakłażany
Przygotowanie:
Bakłażany umyć,pokroić w średniej grubości plasterki,posolić.Pomidory opłukać,przeciąć na połówki.Wyciąć środki z nasionami,miąższ pokroić w kostkę.
Zioła opłukać i osuszyć,drobno posiekać.Zieleninę wymieszać z pokrojonymi pomidorami.Doprawić solą oraz białym pieprzem.
Plastry bakłażana dokładnie osuszyć.Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor.
Usmażone bakłażany przełożyć na blachę,posypać pomidorami oraz startym żółtym serem.Zapiekać 5-10 minut w temperaturze 250 s.c na złoty kolor.
Udekorować oregano,podawać na gorąco.