Sposób przygotowania:
Zapiekane bakłażany
Przygotowanie:
Bakłażany umyć,pokroić w średniej grubości plasterki,posolić.Pomidory opłukać,przeciąć na połówki.Wyciąć środki z nasionami,miąższ pokroić w kostkę.
Zioła opłukać i osuszyć,drobno posiekać.Zieleninę wymieszać z pokrojonymi pomidorami.Doprawić solą oraz białym pieprzem.
Plastry bakłażana dokładnie osuszyć.Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor.
Usmażone bakłażany przełożyć na blachę,posypać pomidorami oraz startym żółtym serem.Zapiekać 5-10 minut w temperaturze 250 s.c na złoty kolor.
Udekorować oregano,podawać na gorąco.
Bakłażany umyć,pokroić w średniej grubości plasterki,posolić.Pomidory opłukać,przeciąć na połówki.Wyciąć środki z nasionami,miąższ pokroić w kostkę.
Zioła opłukać i osuszyć,drobno posiekać.Zieleninę wymieszać z pokrojonymi pomidorami.Doprawić solą oraz białym pieprzem.
Plastry bakłażana dokładnie osuszyć.Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor.
Usmażone bakłażany przełożyć na blachę,posypać pomidorami oraz startym żółtym serem.Zapiekać 5-10 minut w temperaturze 250 s.c na złoty kolor.
Udekorować oregano,podawać na gorąco.