Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciekawa propozycja na bezmięsny obiad dla całej rodziny. Można też użyć innego farszu.

Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami
Mleko przelewamy do dużego naczynia. Dodajemy jajko, sól oraz po troszeczku mąki. Mieszamy trzepaczką. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na odrobinie oliwy podsmażamy pieczarki z cebulą. Podlewamy niewielką ilością wody. Dusimy około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu pieczarkowego. Zwijamy w rulon. Przygotowane naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki posypujemy starym na tarce żółtym serem. Zapiekamy około 10 minut w temp. 180 stopni.
Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami
Mleko przelewamy do dużego naczynia. Dodajemy jajko, sól oraz po troszeczku mąki. Mieszamy trzepaczką. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami
Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na odrobinie oliwy podsmażamy pieczarki z cebulą. Podlewamy niewielką ilością wody. Dusimy około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami
Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu pieczarkowego. Zwijamy w rulon.
Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami
Przygotowane naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki posypujemy starym na tarce żółtym serem. Zapiekamy około 10 minut w temp. 180 stopni.