Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami
Mleko przelewamy do dużego naczynia. Dodajemy jajko, sól oraz po troszeczku mąki. Mieszamy trzepaczką. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na odrobinie oliwy podsmażamy pieczarki z cebulą. Podlewamy niewielką ilością wody. Dusimy około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu pieczarkowego. Zwijamy w rulon. Przygotowane naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki posypujemy starym na tarce żółtym serem. Zapiekamy około 10 minut w temp. 180 stopni.
rozmarzona.marzena