Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Z mąki, mleka, wody gazowanej, 2 jajek sody i soli wyrabiamy ciasto naleśnikowe. Ciasto odstawiamy na pół godziny.
Szpinak rozmrażamy w rondlu na ogniu. Po czym dodajemy do niego rozdrobniony ser feta i wyciskamy czosnek. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy i dusimy przez chwile. Odstawiamy do ostygnięcia. Z ciasta smażymy naleśniki, nakładamy na nie farsz i zawijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Ze śmietany, jajka ucieramy sos. Doprawiamy solą i wylewamy na naleśniki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 20 min
Szpinak rozmrażamy w rondlu na ogniu. Po czym dodajemy do niego rozdrobniony ser feta i wyciskamy czosnek. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy i dusimy przez chwile. Odstawiamy do ostygnięcia. Z ciasta smażymy naleśniki, nakładamy na nie farsz i zawijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Ze śmietany, jajka ucieramy sos. Doprawiamy solą i wylewamy na naleśniki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 20 min