Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Zapiekane podroby drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne danie, doskonałe na obiad w gronie rodziny.

Zapiekane podroby drobiowe

Składniki:

Zapiekane podroby drobiowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane podroby drobiowe
► Ziemniaki gotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko. ► Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć czosnek / czosnek wyjąć, odstawić /. Na tej samej oliwie podsmażyć pokrojone wątróbki i serca / wyjąć, odstawić /. Na pozostałej oliwie podsmażyć pieczarki i pokrojone w plastry ziemniaki / przyprawić /. ► Rozgrzać masło, dodać potarty ser i podsmażyć ( aż ser zacznie się topić ), wlać śmietanę i cały czas mieszająć / zagotować /. ► W naczyniu ognioodpornym, ułozyć warstwami: ziemniaki, wątróbkę, serca, pieczarki, posypać liśćmi oregano i zalać przygotowanym sosem serowym. ► W nagrzanym piekarniku piec przez 10 - 15 minut w 180C/ Termoobieg /. Potrawę zapiekać do momentu lekkiego zrumienienia się sera. Doprawić solą i pieprzem.