Sposób przygotowania:
Zapiekane pulpety z ziemniakami i sosem
Mięso przyprawiamy dodajemy jajka, bułkę tartą i łączymy wszystko. Formujemy pulpeciki i podsmażamy do zrumienienia. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na łyżce masła, wlewamy wodę i dusimy ok 5 minut, wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy i chwilę dusimy ok 5 minut. Ser trzemy na tarce i łączymy ze śmietaną i majonezem. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem wykładamy połowę ziemniaków, następnie pulpeciki,polewamy sosem, ziemniaki i na końcu sos serowy ;) Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach. Smacznego ;)