szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pulpety z kapustą pekińską w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pulpety z kapustą pekińską zapiekane w sosie pomidorowym

pulpety z kapustą pekińską w sosie

Składniki:

pulpety z kapustą pekińską w sosie

 

Sposób przygotowania:

pulpety z kapustą pekińską w sosie
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Kapustę umyć, osuszyć i drobno posiekać, połączyć z mięsem mielonym, ryżem , czosnkiem, kaszą manną i jajkiem, doprawić solą i pieprzem i wyrobic na jednolita masę. Rękami formować średniej wielkości pulpety. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim kuleczki z mięsa. Wodę zagotować z listkiem laurowym, zielem angielskim oraz szczypta soli. Dodać koncentrat pomidorowy oraz suszoną bazylię. Zagotować. W żaroodpornym naczyniu układać pulpety, zalać je gorącym sosem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać pod przykryciem około 40 minut. Podawać najlepiej z ryżem.