Sposób przygotowania:
Zapiekane warzywa
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Mięso podsmaż na patelni dodaj drobno posiekaną cebulę. Cukinię umyj, przekrój na pół i pokrój na talarki (półtalarki), marchewkę obierz i pokrój w słupki. Kiedy mięso jest gotowe dodaj na patelnie warzywa oraz przecier, wlej odrobinę wody i duś aż marchew zmięknie. Całość dopraw do smaku. W między czasie ugotuj na pół twardo brokuła, kalawiora i fasolkę (kalawiora i fasolkę można razem) w lekko osolonej wodzie. Ugotowany makaron dodaj do warzyw na patelni i wymieszaj. Przygotuj sos i dosmakuj go solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, połowę warzyw z patelni przełóż do naczynia, polej połową sosu. Dodaj fasolkę oraz brokuły, następnie drugą połowę warzyw z patelni a na wierzch resztę sosu. Piecz ok. 20- 30 min w temp 180 stopni. SMACZNEGO