Zapiekanka ala provence

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ziołowa zapiekanka bardzo delikatna

Zapiekanka ala provence

Składniki:

Zapiekanka ala provence

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ala provence
Przygotowanie:
Świeże ziemniaki dokładnie umyć, obrać i skrajać w plasterki. Gotować w osolonej wodzie 5 minut , odsączyć. Cebulę wraz z pomidorami skrajać na plasterki. Do głębokiej patelni wrzucać na rozgrzany olej : ziemniaki, warzywa. Doprawić ziołami, wymieszać. Dusić około 5 minut. Roztrzepane uprzednio jajka z mlekiem wlać do warzyw. Wstawić do piekarnika na 180 s.c . Zapiekać aż na powierzchni utworzy się skorupka złota.Po wyjęciu obsypać natką pietruszki.Podawać na gorąco.