Sposób przygotowania:
Zapiekanka ala provence
Przygotowanie:
Świeże ziemniaki dokładnie umyć, obrać i skrajać w plasterki. Gotować w osolonej wodzie 5 minut , odsączyć. Cebulę wraz z pomidorami skrajać na plasterki. Do głębokiej patelni wrzucać na rozgrzany olej : ziemniaki, warzywa. Doprawić ziołami, wymieszać. Dusić około 5 minut. Roztrzepane uprzednio jajka z mlekiem wlać do warzyw. Wstawić do piekarnika na 180 s.c . Zapiekać aż na powierzchni utworzy się skorupka złota.Po wyjęciu obsypać natką pietruszki.Podawać na gorąco.
Świeże ziemniaki dokładnie umyć, obrać i skrajać w plasterki. Gotować w osolonej wodzie 5 minut , odsączyć. Cebulę wraz z pomidorami skrajać na plasterki. Do głębokiej patelni wrzucać na rozgrzany olej : ziemniaki, warzywa. Doprawić ziołami, wymieszać. Dusić około 5 minut. Roztrzepane uprzednio jajka z mlekiem wlać do warzyw. Wstawić do piekarnika na 180 s.c . Zapiekać aż na powierzchni utworzy się skorupka złota.Po wyjęciu obsypać natką pietruszki.Podawać na gorąco.