Sposób przygotowania:
Zapiekanka Cioteczki
1. 4 duże ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo i po zdjęciu skórki, pokroić w cienkie plasterki 2. Pieczarki pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni, na maśle klarowanym 3. Osobno przysmażyć na maśle cebulę na patelni na złoty kolor 4. Ugotować 3 jajka na twardo i po zdjęciu skorupek pokroić w plasterki 5. Osobno lekko podsmażyć pokrojony w kostkę lub paski boczek. 6. Żółty ser utrzeć na grubej tarce. Żaroodporne naczynie wysmarować wewnątrz masłem i układać warstwami: - ziemniaki - pieczarki - ziemniaki - jajka - ziemniaki - cebula - ziemniaki - boczek -ziemniaki Każdą warstwę posypać mielonym pieprzem i posolić Polać śmietaną roztrzepaną z niewielką ilości wody. posypac serem Zapiec w piekarniku w temp. 200 stopni przez około 15-20 minut.