halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zapiekanka Haliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zapiekanka smaczna obiad.

Zapiekanka Haliny

Składniki:

Zapiekanka Haliny

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka Haliny
Ziemniaki obrać, ugotować. Ziemniaki utłuc, dodać masło, śmietanę, posiekany koperek, wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, położyć warstwę puree ziemniaczane, następnie położyć plasterki szynki, pokrojone pieczarki, oprószyć solą oraz pieprzem. Położyć resztę ziemniaków. Na wierzchu zapiekanki ułożyć plastry sera żółtego. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut.

Tagi:

sery ser szynka