Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa 12
1. Warzywa i pieczarki umyć.Pieczarki, por pokroić w plasterki, papryki w paseczki, cebulę w piórka. 2. W garnku zagotować osobno wodę. Do wrzątku wrzucić makaron i ugotować na półtwardo następnie odcedzić i przelać zimną wodą. 3. Ser żółty zetrzeć na tarce. Śmietanę wymieszać z jajkami. Następnie dodać potarty ser. Całość doprawić gałką muszkatołową. 4. Warzywa i pieczarki smażyć na oleju. Wymieszać z koncentratem. Dodać roztarty czosnek, mieloną paprykę, zioła, sól, pieprz. 5. Naczynie posmarować tłuszczem. ułożyć na przemian warstwy makaronu i podsmażonych warzyw. Każda warstwę polać sosem beszamelowym. 6. Na wierzch zapiekanki położyć pokrojone w plastry pomidory. 7. Danie wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 30 minut w temperaturze 180 C
MagdaMM