Sposób przygotowania:
zapiekanka penne z chilli i bakłażanem
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Bakłażana i cukinię umyc, osuszyć, odciąć końcówki i pokroić w kostkę. Chill oczyścić i pokroić w plasterki, cukinię umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski. Śmietanę wymieszać z roztrzepanymi jajkami, dodć ser, doprawić do smaku, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na oliwe podsmażyć pokrojone warzywa i wymieszać z koncentratem. Dodać obrany i posiekany czosnek oraz zioła prowansalskie. Formę do pieczenia posmarować tłuszczem, układać w niej warstwowo makaron, przekładając porcjami podsmażonych warzyw i polewając kilkoma łyżkami sosu. Pomidory umyć, pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu zapiekanki. Przykryć i włożyć do piekarnka nagrzanego do 180 stopni na 30 minut, 10 minut przed końcem zdjąć przykrywkę. Przed podanem posypać siekaną bazylią.