Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z piersią kurczaka
W małym naczyniu dokładnie wymieszaj ze sobą śmietanę, wodę, zioła i sos grzybowy. Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Pierś kurczaka umyj pod bieżącą zimną wodą, pokrój w dość grubą kostkę. Wymieszaj dokładnie z przyprawami : mieloną papryką, granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Na gorący tłuszcz wrzuć mięso i smaż je do momentu, aż będzie miękkie. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Do miękkiego mięsa powoli wlewaj wcześniej przygotowany sos śmietanowo - grzybowy. Całość duś jeszcze około 10 - 15 minut po przykryciem. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami - makaron - ser żółty - mięso w sosie śmietanowo - grzybowym - ser żółty - makaron - ser żółty - mięso w sosie śmietanowo - grzybowym - ser żółty - makaron - ser żółty. Wierzch zapiekanki posmaruj ketchupem. Danie zapiekamy około 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
gosiapiotrek23