Sposób przygotowania:
Zapiekanka nowe smaki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Pieczarki obierz i pokrój w średnią kostkę. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę. Mięso podsmaż na oleju razem z przyprawą do gyrosa, dodaj cebulę i czosnek, chwilę smaż razem, potem dodaj pieczarki, posyp odrobiną soli, by pieczarki szybciej zmiękły i smaż aby wyparowała woda, na koniec dodaj sos boloński i pół szklanki wody, smaż około 3 minuty i dopiero wtedy dodaj makaron i wszystko razem wymieszaj i przełóż do żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszaj z bulionem i zalej makaron, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 30 minut, po tym czasie wyjmij i posyp startym serem i zapiekaj jeszcze 10 minut by ser się zrumienił.
Darth Vader
PaniMISIOWA