Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1310]

Zapiekanka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis dostałam od koleżanki i postanowiłam go wypróbować. Zapiekanka była bardzo smaczna i teraz chyba będę częściej robić zapiekankę

Zapiekanka rybna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka rybna

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna
Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz. Jajka wybić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem. Rybę panierować w jajku, bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody. Doprawić do smaku pieczarki wegetą. Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu. Do naczynia żaroodpornego nałożyć warstwę ryb, na ryby wyłożyć warzywa uduszone. Następna warstwa to pieczarki. Pieczarki dobrze polać keczupem i ułożyć drugą warstwę ryby. Wstawić naczynie z zapiekanką do piekarnika, zapiekać 25 minut w 175 stop. Następnie na wierzch posypać starty żółty ser i jeszcze zapiekać kilka minut. Smacznego:)
Zapiekanka rybna
Ryba została opanierowana i usmażona na złoty kolor
Zapiekanka rybna
Warzywa zostały uduszone na tłuszczu i wyłożone na rybę
Zapiekanka rybna
Pieczarki uduszone na tłuszczu i wyłożone na warzywa
Zapiekanka rybna
Wszystko składniki zostały dodane do zapiekanki i zapiekanka została zapieczona