Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zapiekanka saksońska

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kawałki bułki posmarować z obu stron masłem i ułozyć obok siebie na dnie

Zapiekanka saksońska

Składniki:

Zapiekanka saksońska

 

  • 8 jajek
  • 3 łyzki masła
  • 250 g żółtego twardego sera
  • kilkanaście oliwek
  • 8 kromek bułki paryskiej
  • kminek
  • posiekana świeża mięta
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zapiekanka saksońska
Kawałki bułki posmarować z obu stron masłem i ułozyć obok siebie na dnie żaroodpornego naczynia. Oprószyć je lekko solą, przykryć plastrami sera, posypać rozbełtanymi jajkami. Wstawić do silnie nagrzanego piekarnika i zapiec na rumiano. Posypać posiekaną natką.