Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna lekka
Fasola,marchewka i brokuł myjemy ,obieramy gotujemy na parze w parowarze . Kroimy na mniejsze kawałki ,marchewkę na plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy posiekaną cebulę ,pokrojoną w kostkę paprykę ,pokrojoną cukinie w paseczki -dobrze myjemy nie obieramy z skórki .Podsmażamy .Do naczynia żaroodpornego wkładamy warzywa ugotowane na parze i dodajemy warzywa z patelni mieszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku .Na wierzch układamy pokrojony w plasterki ser mozzarella .Zapiekamy w piekarniku aż się roztopi ser ok 10 min . Do jogurtu dodajemy śmietanę sól i wyciśnięty czosnek -mieszamy .Sos studzimy w lodówce Polewamy zapiekankę na talerzu przed podaniem .dodajemy natke pietruszki