Sposób przygotowania:
Zapiekanka z brokułami i fasolka szparagową
Makaron gotujemy all dente w osolonej wodzie,odcedzamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy umyty i pokrojony na pół krążki por,pokrojoną w kostkę paprykę dodajemy różyczki brokuła oraz fasolkę szparagową na koniec pokrojoną w paski kiełbasę żywiecką i wszystko razem przesmażamy około 5-8 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy warzywa będą uduszone mieszamy z makaronem doprawiamy do smaku solą i pieprzem,wykładamy do naczynia żaroodpornego o śr 27cm wysmarowanego masłem. Sos: jajka roztrzepujemy mikserem ze śmietaną wlewamy mleko,wsypujemy gałkę oraz czubricę do smaku mieszamy,wsypujemy połowę startego parmezanu i tak przygotowanym sosem zalewamy zapiekankę .Posypujemy resztą sera. Wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 35 minut,aż wierzch się lekko zrumieni. Podajemy gorącą posypaną świeżymi ulubionymi ziołami.
misia5
2milutka
wygląda i tak samo smakuje..ja uwielbiam..:)
kołczu