Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zapiekanka z fasoli i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekankę podawać z pieczywem

Zapiekanka z fasoli i warzyw

Składniki:

Zapiekanka z fasoli i warzyw

 

  • 20 dag szynka gotowana,
  • 2 puszka fasola czerwona konserwowa,
  • 2 szt cebula,
  • 1 szt papryka,
  • 2 łyżki masło,
  • 10 dag ser żółty utarty,
  • 2 szt jajka,
  • 2 łyżki szczypiorek,
  • 150 ml mleko,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z fasoli i warzyw
Posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę podsmażyć na maśle. Szynkę pokroić w grubą kostkę. Fasolkę osączyć z zalewy. Szynkę i fasolę dodać do cebuli z papryką i wszystko dusić około 5 minut. Do miski wbić jajka, dodać ser, mleko, szczypiorek, wymieszać. Zalać warzywa, przykryć i powoli podgrzewać aż do ścięcia.