Sposób przygotowania:
Zapiekanka z fasolką, jarmużem i pomidoramiETAP 1:
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki. Fasolkę gotujemy al dente w osolonym wrzątku. W międzyczasie gotujemy makaron.
ETAP 2:
Jarmuż myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek kroimy drobno.
Rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy czosnek, wrzucamy jarmuż i smażymy, aż będzie miękki. Doprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 3:
Pomidorki cherry kroimy w plastry. Pomidory suszone odsączamy z zalewy.
ETAP 4:
Makaron i warzywa łączymy z odrobiną oliwy, dodajemy troszkę pieprzu i soli, mieszamy. Przekładamy do naczynia do zapiekania. Na wierzch wykładamy szynkę pokrojoną na mniejsze kawałki.
ETAP 5:
Całość posypujemy startym serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy 10 minut w 200 st.C.