Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zapiekanka z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolkę osączyć, pokrajać na ukośne kawałki, włożyć do garnka na gorący

Zapiekanka z fasolki szparagowej

Składniki:

Zapiekanka z fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z fasolki szparagowej
Fasolkę osączyć, pokrajać na ukośne kawałki, włożyć do garnka na gorący tłuszcz, rozgrzać. Serdelki podgrzać we wrzątku, następnie obrac ze skórki i pokroić na plasterki. Bagietkę pokroić w niezbyt drobną kostkę, włożyć do podrumienionego boczku, równiez zrumienić. Wymieszać fasolkę z serdelkami i bagietką, ułożyć na ogniotrwałym półmisku wysmarowanym tłuszczem, zalać jajkami wymieszanymi z mlekiem, sloą i pieprzem. Posypać z wierzchu tartym serem i zapiec tak, aby jajka tylko trochę się scięły. Podawać z surówką.