Sposób przygotowania:
Zapiekanka z faszerowaną papryką
Topimy masło, wsypujemy do niego mąkę, wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 2-3 minuty.Następnie dosypujemy tarty ser i doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mieszamy z okruchami, posiekanym czosnkiem, natka pietruszki, przecierem pomidorowym, słodka papryką, solą i pieprzem.Kroimy cebulę w pierścionki, obieramy i siekamy pomidory-łączymy ze sobą cebulę i pomidory. Doprawiamy je sola i pieprzem.Papryki dzielimy na połowy-wzdłuż, obgotowujemy je 8-10 minut w osolonej wodzie a następnie wypełniamy mięsem. Układamy masę z pomidorów i cebuli, na tym układamy nadziane papryki. Farsz mięsny w paprykach pokrywamy sosem który robiliśmy na początku, posypujemy tartym serem i 2-3 wiórkami masła. Zapiekamy bez pokrywy 1 godzinę w temperaturze 180 *C. Podajemy z ryżem na sypko. Smacznego!