Sposób przygotowania:
Zapiekanka z indyka i grzybów
Do garnka wlej bulion, dodaj ziemniaki, tymianek, sól i na dużym ogniu doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj, aż ziemniaki zmiękną. Odcedz, pokrój w kostkę. W tym samym czasie w dużym rondlu rozpuść łyżkę masła z łyżką oleju. Dodaj grzyby. Podsmażaj aż będą miękkie. Przełóż do miski i odstaw. Rozpuść pozostałą łyżkę masła i pół łyżki oleju. Zeszklij na nich cebulę i dodaj mieso z indyka, przesmaz. Dodaj grzyby i ziemniaki, wymieszaj. Dopraw sola, pieprzem, tymiankiem. Do brytfanki wysmaraowanej masłem włzzo mieszanine, posyp zielona dymka i pokruszona feta. Wszystko posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku w 175 st. C. Piecz 20, aż wierzch będzie złoty.