Sposób przygotowania:
Zapiekanka z jajek
Jajka ugotować na twardo, obrać. Pomidory sparzyć i pokroić w paski. Boczek i cebule pokroić w kostkę i razem podsmażyć na maśle. Dodać pomidory, poddusić.Z pozostałego tłuszczu i mąki przygotować białą zasmażkę, rozprowadzić częścią zimnego mleka,a dalej dolewać mleko gorące mieszając i podgotować. Do sosu dodać starty na drobno ser, przyprawić do
smaku. Na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia,ułożyć pomidory z boczkiem, a na nich połówki ugotowanych jajek. Całą potrawę pokryć sosem, ułożyć wiórki masła i zapiec w temperaturze 200 stopni, 15 minut. Podawać na ciepło.
smaku. Na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia,ułożyć pomidory z boczkiem, a na nich połówki ugotowanych jajek. Całą potrawę pokryć sosem, ułożyć wiórki masła i zapiec w temperaturze 200 stopni, 15 minut. Podawać na ciepło.