Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kaszy i sera
Kaszę ugotować na sypko.
Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, podsmażyć.
Ser zemleć przez maszynkę, dodać jajka, cebulę, sól i pieprz, starannie wyrobić.
Masę serową wymieszać z ciepłą kaszą.
Brytfannę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i włożyć masę.
Jaja rozmącić ze śmietaną i polać powierzchnię masy, wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 30 minut.
Zapiekankę porcjować i podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.
Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, podsmażyć.
Ser zemleć przez maszynkę, dodać jajka, cebulę, sól i pieprz, starannie wyrobić.
Masę serową wymieszać z ciepłą kaszą.
Brytfannę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i włożyć masę.
Jaja rozmącić ze śmietaną i polać powierzchnię masy, wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 30 minut.
Zapiekankę porcjować i podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.