Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczaka, mięsa i pieczarek
Pieczarki myję, oczyszczam i kroję na niewielkie kawałki lub ścieram na dużych oczkach tarki, podsmażam na łyżce masła, aż będą miękkie. Cebulę i czosnek obieram, kroję w małą kostkę i podsmażam na maśle do lekkiego zrumienienia. Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem układam przekrojone wzdłuż na pół i lekko rozklepane piersi z kurczaka. Oprószam je dokładnie solą, pieprzem, papryką i jarzynką. Mięso mielone mieszam z przyprawami i układam równomiernie na filetach z kurczaka. Następnie na mięso mielone wykładam podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem, wyrównuję. Na wierzch ścieram ser żółty. Całość oprószam jeszcze przyprawami. Wstawiam do nagrzanego do 180*C piekarnika i piekę ok. 70 minut. W razie gdyby wierzch za bardzo się spiekał przykrywam go folią aluminiową.