Sposób przygotowania:
Zapiekanka z mięsa gotowanego i warzyw
Ugotowane mięso przemielić przez maszynkę. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. marchewkę obrać, pokroić w kostkę i ugotować, odcedzić. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na stopionej słoninie. Połowę cebuli wymieszać z mięsem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Drugą cześć cebuli wymieszać z marchewką i groszkiem. Naczynie żaroodporne posmarować smalcem, wyłożyć połowę ziemniaków, posypać ziołami, połowę warzyw, mięso, pozostałe warzywa i ziemniaki. Mleko roztrzepać z jajkami, wymieszać ze śmietaną, polać zapiekankę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 15-20 minut w temp 180 stopni.