Sposób przygotowania:
Zapiekanka z penne, boczkiem, kurczakiem
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do dużego, zaroodpornego naczynia. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawa Gyros. Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na rozgrzana patelnie. Gdy tłuszcz z boczku zacznie się topi, dodać piersi i usmażyć razem na średnim ogniu. Połączyć z makaronem. Na maśle podsmazyc pokrojone w plastry pieczarki, po czym połączyć z makaronem i mięsem. Majonez wymieszać dokładnie z jogurtem, czosnkiem i przyprawami, połączyć z pozostałymi składnikami. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie przełożyć na zapiekankę. Zapiekać przez 15-20 minut w 160 stopniach.