Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ryżem i pieczarkami
Brukselkę oczyścić i ugotować w ocukrzonej wodzie do miękkości. Pieczarki umyć osaczyć i pokroić w cienkie plasterki włożyć na patelnię na margarynę dodać cebule drobno pokrojoną przyprawę do zupy 5 łyżek wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Ryż ugotować na sypko .
Ugotowaną brukselkę połączyć z ryżem dodać usmażone pieczarki i połowę startego sera żółtego. Wszystko ułożyć w formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem. Posypać to wszystko serem żółtym startym na tarce i zapiekać w piekarniku około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Ugotowaną brukselkę połączyć z ryżem dodać usmażone pieczarki i połowę startego sera żółtego. Wszystko ułożyć w formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem. Posypać to wszystko serem żółtym startym na tarce i zapiekać w piekarniku około 15 minut w temperaturze 200 stopni.