Sposób przygotowania:
Zapiekanka z szparagami
Makaron ugotować w osolonej wodzie, przelać zimną i włożyć do naczynia wysmarowanego masłem. Filet opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, listki świeżej bazylii posiekać, czosnek i cebulę obrać również pokroić cebulkę w piórka. Na patelni roztopić masło dodać filet z kurczaka podsmażyć dodać szparagi, cebulę , czosnek oraz bazylię chwilę poddusić. Farsz wyłożyć na makaron. Przygotować sos: w rondlu roztopić masło, zestawić z ognia, wsypać mąkę, dodać jedno jajko oraz imbir, wymieszać aby nie było grudek. Nie przerywając mieszania stopniowo dolewać mleko, ponownie ustawić na ogniu i gotować aż sos zgęstnieje, doprawić do smaku solą imbirem oraz pieprzem. Sos wylać na zapiekankę i piec w temp. 180 stopni przez ok 30-35 minut.