Sposób przygotowania:
Zapiekanka z warzyw i polędwicy wołowej
Polędwicę zmieliłam i przesmażyłam na łyżce rozgrzanego oleju. W trakcie smażenia cały czas mieszałam i rozbijałam "grudki". Cukinię, pomidora i mozzarellę pokroiłam w plastry grubości 0,5 cm. Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem i ułożyłam warstwami cukinię, mięso, pomidory oraz ser, każdą warstwę potraktowałam delikatnie solą i pieprzem, a mozzarellę posypałam połową przypraw. Następnie czynność powtórzyłam. Całość zalałam bulionem i wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 minut. Składniki sosu wymieszałam i polałam nim zapiekankę na talerzu.
Netka
edytaha
dża
Nooo, całe 20 deko, hehe, ale dobre było, dzięki:)
edytaha
Nie liczy się ilość, ale jakość mięska :)
dża
Nie liczy się ilość, ale jakość mięska :) [/quot
Prawdę rzekłaś Edytko:)