Sposób przygotowania:
Zapiekanka z wołowiną
Kroimy ziemniaki i mięso w kostkę.Ziemniaki obsmażamy na maśle.Przekładamy je do brytfanny.Mięso obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu po ziemniakach.Dodajemy mięso do ziemniaków.Kroimy marchewki na plasterki,cebule na ćwiartki i razem dusimy je pod przykryciem około 10 minut z dodatkiem 5 łyżek wody.Warzywa dodajemy do reszty.Odcedzamy pomidory, odcedzamy groszek konserwowy i dodajemy je do pozostałych składników.Wszystko delikatnie mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem.Zalewę z pomidorów wlewamy do masła ze smażenia i doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy do zalewy śmietanę,doprawiamy solą i pieprzem.Zalewamy tym potrawę i pieczemy pod przykryciem około 15 minut w temperaturze 180*C.Smacznego!