Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zapiekanka z żeberek

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ugotowane żeberka oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Ugotować ziemniaki,

Zapiekanka z żeberek

Składniki:

Zapiekanka z żeberek

 

 

 

  • 25 dag kiszonej kapusty

 

 

  • łyżka oleju

 

  • cebula

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z żeberek
Ugotowane żeberka oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Ugotować ziemniaki, pokroić w plasterki, pieczarki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę i trochę poddusić. Ugotować kapustę. Żaroodporne naczynie wysmarować dobrze tłuszczem, układać warstwami: połowę ziemniaków, kapustę, mięso, pieczarki, oprószyć solą i pieprzem, przykryć pozostałymi ziemniakami, położyć kilka wiórków masła i zapiekać w piekarniku 50-60 min. Podawać z czystym sokiem pomidorowym.