Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Zapiekanka ziemiaczana z tego co mam

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

szybka smaczna ziemiaczana zapiekanka

Zapiekanka ziemiaczana z tego co mam

Składniki:

Zapiekanka ziemiaczana z tego co mam

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ziemiaczana z tego co mam
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i ugotować w wodzie z solą. Mięso mielone doprawiamy do smaku przyprawami.Pieczarki obieramy i siekamy bardzo drobniutko. Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy boczek i mięsko mielone. W naczyniu żaroodpornym ukłądamy warstwami ugotowane ziemniaki warstwa mięsa i tak na przemian. Na samej górze mają być ziemniaki. Boczek drobno siekamy i posypujemy ziemniaki, wszystko zalewamy śmietaną. Zapiekamy w piekarniku 1 godzinę. Podawać na ciepło.

Tagi:

sery ser