Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana na patelni
Ziemniaki obrać i ugotować na pół miękko. Pokroić w plasterki i wyłożyć nim dno patelni. Posypać przyprawą do ziemniaków. Cebulę oraz kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Następnie na łyżce oleju przesmażyć na złoty kolor cebulę wraz z kiełbasą. Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Razem z kiełbasą i cebulą przesmażyć na oleju. Przesmażoną cebule, kiełbasę oraz pieczarki wyłożyć na ziemniaki, polać ketchupem. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać pieczarki. Żółtko mieszamy z łyżką śmietany i polewamy na wierzch zapiekanki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość dajemy na ogień i dusimy pod przykryciem aż żółtko się zetnie a ziemniaki lekko przypieką.