Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Ziemniaki dziękujemy, zalewamy wodą i gotujemy w całości aż będą al dente. Gdy wystygną obieramy i kroimy w plastry.
Cebulę bardzo drobno posiekać siekamy, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy posiekany czosnek i smażymy. Dodajemy mięso i podsmażamy. Przyprawiamy, wlewamy pomidory rozdrobnione blenderem i razem podsmażamy aż wodą odparuje.
Mięso wykładamy na plastry ziemniaków. Na wierzch ścieramy ser żółty.
Zapiekamy 30 min w temp 180 st
Smaczna również na drugi dzień.
Smacznego
Cebulę bardzo drobno posiekać siekamy, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy posiekany czosnek i smażymy. Dodajemy mięso i podsmażamy. Przyprawiamy, wlewamy pomidory rozdrobnione blenderem i razem podsmażamy aż wodą odparuje.
Mięso wykładamy na plastry ziemniaków. Na wierzch ścieramy ser żółty.
Zapiekamy 30 min w temp 180 st
Smaczna również na drugi dzień.
Smacznego