Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zapiekany bakłażan wg Marty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo sycący bakłażan z dodatkiem kaszy

Zapiekany bakłażan wg Marty

Składniki:

Zapiekany bakłażan wg Marty

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany bakłażan wg Marty
Bakłażana umyć i pokroić pionowo i poziomo. Wykroić miąższ. Na patelni podsmażyć rozmrożony szpinak, przyprawić. Miąższ z bakłażana pokroić na kawałeczki i dodać do szpinaku, wymieszać. Pomidory umyć i pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Zasmażyć. Farsz nakładać na bakłażana. Na wierzch obłożyć kaszę gryczaną i plasterki parówek. Przełożyć do natłuszczonej blachy i piec 30 min w 180 stopniach. Po 30 minutach całość polać majonezem i jeszcze przez chwilkę zapiec.