goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zapiekany dorsz z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo szybkie i co najważniejsze zdrowe danie. Jedzmy ryby :)

Zapiekany dorsz z koperkiem

Składniki:

Zapiekany dorsz z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany dorsz z koperkiem
Rybę oczyszczamy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na około 1 godzinę w chłodne miejsce. Oprószamy przyprawami. Cebulkę siekamy, podduszamy na maśle. Rybę przykładamy na filię, na nią rozścielamy cebulkę wraz z stopionym masłem. Skrapiamy winem i posypujemy obficie posiekanym koperkiem. Rybę pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Śmietanę mieszamy z mąką ziemniaczaną, dolewamy wino i zagotowujemy. Do śmietany dodajemy również sos który wytworzył się podczas pieczenia ryby. Rybę wykładamy na półmisek, polewamy przygotowanym sosem śmietankowym.

Tagi:

dorsz