Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekany filet w panierce orzechowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniały smak,naprawdę warto!

Zapiekany filet  w panierce orzechowej

Składniki:

Zapiekany filet w panierce orzechowej

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany filet w panierce orzechowej
Filety z morszczuka skropić sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem,przykryć i wstawić do lodówki na 30min.Kolendrę posiekać,warzywa oczyścić pokroić w zapałkę,włożyć je na patelnię z rozgrzaną oliwą,doprawić do smaku solą i pieprzem,posypać ziołami prowansalskimi i smażyć mieszając,aż warzywa zmiękną,a pod koniec dodać keczup.Warzywa włożyć do żaroodpornego naczynia,na nich ułożyć filety.Masło utrzeć z tartą bułką,kolendrą,jajkiem,parmezanem,orzechami i śmietaną,posmarować filety,przykryć folią aluminiową i zapiekać ok.30min.w 180"C.