Sposób przygotowania:
Zawijańce a'la gołąbki
Z kapusty wycinamy głąb i odstawiamy na bok. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, trochę krócej niż podane jest na opakowaniu. Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni, gdzie jest rozpuszczone już masło. Do dużej miski dajemy ostygnięty ryż, pieczarki, mięso mielone i jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Do dużego garnka wlewamy wodę i gotujemy. Kiedy woda będzie już się gotowała ostrożnie wkładamy kapustę. Po ok 10 minutach wyciągamy kapustę i ściągamy liście kapusty tak by się nie rozwaliły. Kiedy ciężko już odchodzą dajemy powrotem do wody i znowu pozostawiamy na 10 minut. Czynność powtarzamy, aż uzyskamy 22 ładne liście. Na każdy liść kładziemy porcję farszu i składamy boczne ścianki liścia trochę do środka po czym zwijamy w kwadrat. Powinno nam wyjść 16 gołąbków. Do wody, w której gotowaliśmy kapustę dajemy 2 kostki rosołowe i gotujemy. W osobnym garnku na spód dajemy 4 liście kapusty, następnie układamy gotowe gołąbki. Warstwami. na samej górze przykrywamy 2 liśćmi sałaty. Całość zalewamy wodą z kapusty z kostkami rosołowymi. Całość gotujemy na małym ogniu ok.40 minut. Kiedy upłynie już ten długi czas odlewamy ok 1.5 szklanki wody z gołąbków. Mieszamy z koncentratem i mąką, dokładnie by nie było gródek. Gotujemy ok 5 min. Na talerze kładziemy po 2 gołąbki i polewamy sosem. Smacznego.