gocha irl

gocha irl

Szef Kuchni
[Przepisów: 118]

zawijance z kapusty i martadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

inne golabki polecam:))))))))))))))))))))))

zawijance z kapusty i martadeli

Składniki:

zawijance z kapusty i martadeli

 

  • 16 lisci kapusty
  • 40 dag pieczarek
  • 16 plastrow mortadeli
  • 2 cebule
  • 4 lyzki masla
  • sol
  • NA SOS:
  • 2 szklanki wody
  • 2 lyzki koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki rosolowe
  • 1 szkl smietany
  • 2 lyzki maki
  • sol i pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

zawijance z kapusty i martadeli
liscie kapusty sparzamy scinamy gtube nerwy
pieczarki kroimy w plastry cebule kroimy w mala kostke i smazymy z pieczarkami na 2 lyzkach masla na kazdy lisc kapusty kladziemy plasterek mortadeli oraz porcje pieczarek z cebula ciasno zawijamy ukladamy w garnku i polewamy woda solimy dodajemy reszte masla dusimy do miekkosci
SOS: 2 szklanki wody zagotowujemy z koncentratem i kostkami rosolowymi zabielamy smietana wymieszana z maka doprawiamy do smaku zagotowujemy i polewamy zawijasy

Tagi:

sosy mak kapusta