Sposób przygotowania:
zawijance z kapusty i martadeli
liscie kapusty sparzamy scinamy gtube nerwy
pieczarki kroimy w plastry cebule kroimy w mala kostke i smazymy z pieczarkami na 2 lyzkach masla na kazdy lisc kapusty kladziemy plasterek mortadeli oraz porcje pieczarek z cebula ciasno zawijamy ukladamy w garnku i polewamy woda solimy dodajemy reszte masla dusimy do miekkosci
SOS: 2 szklanki wody zagotowujemy z koncentratem i kostkami rosolowymi zabielamy smietana wymieszana z maka doprawiamy do smaku zagotowujemy i polewamy zawijasy
pieczarki kroimy w plastry cebule kroimy w mala kostke i smazymy z pieczarkami na 2 lyzkach masla na kazdy lisc kapusty kladziemy plasterek mortadeli oraz porcje pieczarek z cebula ciasno zawijamy ukladamy w garnku i polewamy woda solimy dodajemy reszte masla dusimy do miekkosci
SOS: 2 szklanki wody zagotowujemy z koncentratem i kostkami rosolowymi zabielamy smietana wymieszana z maka doprawiamy do smaku zagotowujemy i polewamy zawijasy