Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Zawijańce ze szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

To zestawienie mięsa i szpinaku zadowoli nawet tych,którzy nie przepadają za tym warzywem

Zawijańce ze szpinakiem

Składniki:

Zawijańce ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Zawijańce ze szpinakiem
Sznycle umyć,osuszyć,lekko rozbić tłuczkiem (przez folię spożywczą), oprószyć solą i pieprzem. Liście szpinaku opłukać, usunąć ogonki,gotować w lekko osolonym wrzątku około 10 min. Odcedzić.Ostudzić. Drobno posiekać. Doprawić roztartym czosnkiem,solą i pieprzem. Na każdym sznyclu ułożyć po plasterku żółtego sera,szynki i rozsmarować szpinak. Zwijać jak zrazy, spiąć wykałaczkami. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Podlać wodą i dusić do miękkości. Powstały sos z duszenia zagęścić śmietaną rozmieszaną z mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę podusić na małym ogniu wraz z mięsem.