Sposób przygotowania:
Zawijańce ze szpinakiem
Sznycle umyć,osuszyć,lekko rozbić tłuczkiem (przez folię spożywczą), oprószyć solą i pieprzem. Liście szpinaku opłukać, usunąć ogonki,gotować w lekko osolonym wrzątku około 10 min. Odcedzić.Ostudzić. Drobno posiekać. Doprawić roztartym czosnkiem,solą i pieprzem. Na każdym sznyclu ułożyć po plasterku żółtego sera,szynki i rozsmarować szpinak. Zwijać jak zrazy, spiąć wykałaczkami. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Podlać wodą i dusić do miękkości. Powstały sos z duszenia zagęścić śmietaną rozmieszaną z mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę podusić na małym ogniu wraz z mięsem.
Korniszon
Śliweczka