Sposób przygotowania:
Zawijany schab z sosem musztardowym
Schab umyć i odsączyć, rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić solą i pieprzem ziołowym. Na każdą porcję schabu położyć plasterek boczku wędzonego, posmarować musztardą i położyć na to pół ogórka przekrojonego po długości, wszystko razem zwinąć w roladę. Jajko rozbić z solą i pieprzem białym, namoczyć roladki przez 15 minut, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony. Ugotować makaron jak na opakowaniu.
Sos musztardowy:. Odlać pół miseczki bulionu, resztę rosołu zagotować z 1 1/2 łyżki musztardy. Do miseczki z bulionem dodać pół łyżki musztardy, mąkę, śmietanę i wszystko dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Przelać do gotującego się bulionu, zamieszać i gotować przez 3-5 minut.
Podawać na gorąco, makaron polany sosem i roladami schabowymi.
Sos musztardowy:. Odlać pół miseczki bulionu, resztę rosołu zagotować z 1 1/2 łyżki musztardy. Do miseczki z bulionem dodać pół łyżki musztardy, mąkę, śmietanę i wszystko dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Przelać do gotującego się bulionu, zamieszać i gotować przez 3-5 minut.
Podawać na gorąco, makaron polany sosem i roladami schabowymi.