Sposób przygotowania:
Zawijaski z boczkiem.
Grzyby należy zamoczyć w zimnej wodzie na ok 30 min., następnie, podsmażyć na 1 łyżeczce masła razem z drobno pokrojoną 1 cebulą. Na bulionie ugotować pokrojoną w plasterki marchewkę i groszek. Na pozostałym maśle podsmażamy mąkę, następnie zalewamy szklanką mleka i wywaru na którym gotowała się marchewka z groszkiem i gotujemy przez ok 5 min. Doprawimy solą, pieprzem i papryką mieloną, dodajemy podsmażone grzyby z cebulą oraz ugotowaną i odsączoną z wywaru marchewkę z groszkiem. Do mięsa mielonego, dodajemy 2 drobno-pokrojona cebulę, bułkę tarta i jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie formujemy małe, podłużne kotleciki i każdy zawijamy w plaster boczku, smażymy na oleju, po usmażeniu polewamy przygotowanym wcześniej sosem warzywnym.