krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Zawijaski z łososia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Zawijaski z łososia

Składniki:

Zawijaski z łososia

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski z łososia
Filet pokroić ukośnie w cienkie plastry, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Por pokroić w krążki i poddusić na maśle (1 łyżce), doprawić solą, ostudzić, dodać ser. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na maśle, zsunąć na bok. Na każdym płacie położyć porcję pora z serem, zwinąć i spiąć wykałaczką, obsmażyć przez 5 minut. Sos połączyć z wodą i śmietaną, wlać na patelnię i dusić razem z pieczarkami 5 minut.