Sposób przygotowania:
Zawiniątka z warzywami w Tao-Tao
Mięso pokroić na pasy ok 15 x 4 cm. posypać pieprzem, czosnkiem, przyprawą Gyros solą i polać sosem imbirowym Tao-Tao wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie każdy pasek mięsa rozłożyć posmarować delikatnie chrzanem wasabi, zrolować i spiąć wykałaczką. Przysmażyć ze wszystkich stron na tłuszczu, podlać ok 200 ml wody, dodać obgotowane wcześniej grzybki (jeśli mrożone- rozmrozić) dodać sos sojowy, cukier i dusić aż do miękkości , w razie potrzeby dolać wody. Kiedy mięso już jest miękkie wyjąc je do naczynia i trzymać w ciepłym miejscu pod przykryciem. w tym czasie do sosu włożyć fasolkę szparagową i brokuł pokrojony na różyczki. lekko przemieszać i udusić do miękkości i ugotować osobno makaron. Podawać mięso po 2- 3 zawiniątka, trochę makaronu zwiniętego w gniazdka i warzywa .. sos z grzybami odlać do osobnej miseczki i używać do polania makaronu..
bernika
Mikrula
cherry