Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zbójnicki kociołek z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

wyśmienita zupa! Bardzo smaczna i pożywna

Zbójnicki kociołek z podgrzybkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zbójnicki kociołek z podgrzybkami

 

Sposób przygotowania:

Zbójnicki kociołek z podgrzybkami
Boczek kroimy w drobną kostkę i wysmażamy w garnku, następnie dodajemy cebulkę i dalej smażymy (jeśli jest zbyt mało tłuszczu można dodać odrobinkę margaryny), w chwili gdy cebula się zarumieni dodajemy pokrojone grzyby ( na ok 6 czesci), po 3 minutach zalewamy 5 szklankami wody, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, kiełbasę pokrojoną w ukośne talarki oraz wszystkie przyprawy - gotujemy. Gdy ziemniaki są miękkie to dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką i gotujemy jeszcze 3 minuty. Zupę podajemy na gorąco.
Zbójnicki kociołek z podgrzybkami
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki..
Zbójnicki kociołek z podgrzybkami
Do garnka wrzucamy boczek i go podsmażamy, gdy się nieco wytopi dodajemy cebulkę
Zbójnicki kociołek z podgrzybkami
gdy cebulka się zeszkli dodajemy grzyby..
Zbójnicki kociołek z podgrzybkami
dodajemy zahartowaną śmietanę zmieszaną z mąką .

Tagi:

kielbasa