Sposób przygotowania:
Zbójnickie pulpety
Mięso umyć, zmielić razem z cebulą i czosnkiem. Dodać jajka, bułkę tartą, wodę i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i usmażyć na oliwie.
Paprykę, pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, koncentrat i jeszcze chwilę podsmażyć. Wszystko zalać wodą, dodać natkę, pozostałe przyprawy i zagotować. W 1 szklance wody rozrobić sosy i dodać je do garnka. Gotować na małym ogniu około 5-10 minut. Wrzucić do sosu pulpety i ponownie zagotować. Podawać z makaronem lub ryżem.
Paprykę, pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, koncentrat i jeszcze chwilę podsmażyć. Wszystko zalać wodą, dodać natkę, pozostałe przyprawy i zagotować. W 1 szklance wody rozrobić sosy i dodać je do garnka. Gotować na małym ogniu około 5-10 minut. Wrzucić do sosu pulpety i ponownie zagotować. Podawać z makaronem lub ryżem.
luna
Pyza
zewa
iwi69
zewa
Jak już pisałam proszę bardzo. Każdy niech je z czym lubi. Ja osobiście wolę właśnie z makaronem, ale co kto woli. Od koloru do wyboru.
Natala1210
Jojo