paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zdrowa pizza wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pizza wcale nie musi być niezdrowa !! Tak !! Nie wierzycie, Przekonajcie się sami przygotowując tą pizzę wiosenną w domu !

Zdrowa pizza wiosenna

Składniki:

Zdrowa pizza wiosenna

Ciasto

Wypełnienie

  • 250 g sera twarogowego
  • 1 op serka wiejskiego
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 pęczka koperku
  • 10 brykietów mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Zdrowa pizza wiosenna
1. Drożdże rozkruszamy i rozpuszczamy we wodzie

2. Do miski wsypujemy mąkę, soł, dodać margarynę, olej i drożdże. Mieszamy i wyrobiamy na jędrne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

3. Spod serka wiejskiego odlewamy śmietankę. Twaróg mieszamy z serkiem wiejskim. Dodajemy posiekany szczypiorek , startą na grubych oczkach rzodkiewkę i mieszamy

4. Szpinak wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię z 1 łyżką masła. Smażymy aż brykieciki się rozmrożą, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy do momentu aż odparuje woda

5. Pomidora kroimy w plasterki

6. Ciasto wykładamy na formę. Starając się utworzyć grubsze brzegi. Na wierzch wykładamy ser, szpinak i układamy plasterki pomidora

7. Pizzę pieczemy 30 min w 195 ' ( f dól z termoobiegiem) po tym czasie ustawiamy ( górny grill z termoobiegiem) i pieczemy kolejne 10 min

Ciasto na pizzę

Zdrowa pizza wiosenna
Przygotowanie ciasta na spód pizzy na spód- jędrne ciast